ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΥΚΛΟ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ΄ΟΙΚΟΝ ΙΙ»

Πρεμιέρα τη 15η Ιουλίου κάνει η δεύτερη φάση του πολυαναμενόμενου «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ», οπότε και θα ξεκινήσει, διαδοχικά, η υποβολή των αιτήσεων ανά ομάδα περιφερειών στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του προγράμματος.

Στο πλαίσιο αυτού, παρέχεται επιδότηση έως 70% και άτοκα δάνεια για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών. Οι διαθέσιμοι πόροι θα ανέλθουν σε 250 εκατ. ευρώ, τα οποία εκτιμάται πως θα χρηματοδοτήσουν παρεμβάσεις σε 20.000-25.000 νοικοκυριά.

Τι αλλάζει

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, ελάχιστες αλλαγές παρατηρούνται στη δομή του προγράμματος συγκριτικά με την πρώτη φάση, όπως προκύπτει από τον Οδηγό του που έδωσε στη δημοσιότητα το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Στις βασικότερες συγκαταλέγεται η κατάργηση του άνω ορίου στην τελευταία εισοδηματική κατηγορία του προγράμματος – εκεί όπου δεν προβλέπεται επιχορήγηση, αλλά λήψη άτοκου δανείου. Ακόμη μία αλλαγή αποτελεί το γεγονός ότι, πλέον, για την υπαγωγή της δηλούμενης κατασκευής ή χρήσης σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών θα πρέπει να αποτυπώνεται η καταβολή τουλάχιστον του 30% του συνόλου του ενιαίου ειδικού προστίμου.

Από το πρόγραμμα μπορούν να επωφεληθούν μονοκατοικίες, πολυκατοικίες και μεμονωμένα διαμερίσματα, τα οποία διαθέτουν οικοδομική άδεια ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο.

Στοιχεία από: http://greenagenda.gr

Στοιχεία επικοινωνίας:

Τηλ: 24310.75179
Δ/νση: Ακληπιού 23, Τρίκαλα
FB: facebook.com/texnoikon
email: [email protected]